Dr. Pulley 30/18 - 8 - 26 gram

Dr. Pulley

Dr. Pulley 30/18 - 8 - 26 gram
93,00 *Prijzen zijn inclusief btw € 76,86 exclusief btw
ArtikelcodeSR3018/8-26
Dr. Pulley variorollen, maat 30x18mm, gewicht 26 gram, 8 rollen

TechPulley variorollen zorgen voor een betere accelleratie dan standaard variorollen. Ze zijn gemaakt van speciaal nylon wat heel goed glijdt tegen het alumium van de vario. De wrijving is minder en de vlakke kanten die optreden bij standaard variorollen zal bij deze niet voorkomen. Hierdoor hebben TechPulley rollen een langere levensduur dan standaard variorollen.

Nieuw bij de TechPulley variorollen zijn de drie "vleugels". De grote centrale vleugel zorgt ervoor dat de rol meer druk heeft tegen de cam-plaat, maar zorgt er ook voor dat de rollen minder rammelen.
De twee kleine vleugels aan de zijkanten zorgen ervoor dat de rollen altijd in de juiste positie komen, maar ook dat ze niet kunnen kantelen. In geval dat de rollen gemonteerd moeten worden in een speciale vario, kunnen de twee zijvleugels er zonder probleem afgesneden worden.

Het is aan te rijden om rollen te kiezen die ca. 5% onder het gewicht van de standaardrollen liggen. Rijd je veel op zware onverharde wegen of bergachtig terrein, dan kun je het beste tussen de 5 en 10% minder gewicht nemen.

Je krijgt hiervoor een betere accelleratie, iets hogere topsnelheid en niet geheel onbelangrijk: de motor zal minder toeren draaien.En minder toeren betekent dat het verbruik iets omlaag gaat. Let wel: het is niet zo dat de quad ineens heel veel harder gaat lopen! Het zal een paar km/u zijn, maar de lagere toerentallen zijn belangrijk voor de levensduur van het motorblok!